Vuosikokous sujuvasti Teams -etäyhteydellä

Seuran vuosikokous pidettiin kokoontumisrajoituksista johtuen Pajasaaressa ja Teams -etäyhteyttä käyttäen tiistaina 23.2.2021. Kokoukseen oli ennakkoon ilmoittautunut 43 henkeä, joista läsnä Pajasaaressa oli 9 henkeä ja muut osallistuivat etäyhteydellä. Alkuvalmisteluiden jälkeen kokouksen läpivienti sujui joustavasti niin paikan päällä kuin etäyhteydelläkin osallistuneiden osalta.

Kokouksen avasi kommodori Jarmo Tuomiranta toivottaen osallistujat tervetulleiksi ja selventäen kokouksen poikkeusjärjestelyitä koronapandemian aiheuttamien kokoontumisrajoitusten vuoksi. Suomen Navigaatioliiton puheenjohtaja Heimo Valtonen esitti liiton tervehdyksen. Avauksen yhteydessä pidettiin hiljainen hetki seuran pitkäaikaisten aktiivijäsenten ja kouluttajien Reijo Hämäläisen ja Heikki Teiskonlahden poismenon johdosta.

Varsinaisen kokouksen puheenjohtajaksi valittiin totuttuun tapaan Risto Kangasniemi ja sihteeriksi Hanna Kutschke.
Sääntömääräisinä asioina hyväksyttiin toimintavuoden 2020 tilinpäätös ja toimintakertomus. Tilinpäätös osoitti noin tuhannen euron ylijäämää, joka voitiin todeta erittäin hyväksi ”koronavuoden” taloudelliseksi tulokseksi. Myös kuluvan vuoden 2021 toimintasuunnitelma ja talousarvio hyväksyttiin yksimielisesti. Seuran jäsen- ja liittymismaksut päätettiin pitää entisinä.

Hallituksen ehdotus yhdistyksen ylimääräisen kokouksen järjestämisestä kesäkuun 2021 loppuun mennessä sääntöjen mukaisten henkilövalintojen suorittamiseksi hyväksyttiin myös yksimielisesti. Hallitus haluaa tällä turvata jäsenten mahdollisuuden valmistautua ehdokasasetteluun ja suorittaa henkilövalinnat hyvin ja tasapuolisesti. Toivotaan, että ylimääräinen kokous voidaan järjestää lähikokouksena. Kutsu ylimääräiseen kokoukseen toimitetaan jäsenille normaaliin tapaan sääntöjen mukaisesti.

Nykyiset hallituksen erovuoroiset jäsenet jatkavat tehtävissään ylimääräiseen kokoukseen saakka.

Toimintakertomus 2020: Toimintakertomus 2020 – Tampereen Navigaatioseura (tans.fi)

Toimintasuunnitelma 2021: Toimintasuunnitelma 2021 – Tampereen Navigaatioseura (tans.fi)