Risteilyemännän marraskuiset terveiset

Hiiohoi! Kreikan eskaaderin suunnittelu on kuukaudessa edennyt uskomattoman hienosti! Syyskuun alussa yönavigointiviikonloppuna saatu idea eskaaderista (tai oikeasti silloin ylipäällikkökurssista) on kasvanut parin kuukauden aikana ihan oikeaksi ja todelliseksi reissuksi Välimerelle.

Ensin piti tietysti pyytää lupa järjestämiselle, jonka Navigaatioseuran hallitus myönsi. Tämän jälkeen asiat alkoivat tapahtua nopeasti. Hannan kanssa saatiin pystyyn tans.fi-osoitteen jatkeeksi eskaaderin oma verkkosivu, johon luotiin pohja kaikelle tiedolle. Aloin neuvotella OnSailin kanssa veneistä ja muotoseikoista: reissuissa kun aina oltava vastuullinen matkanjärjestäjä.

Yhteistyö OnSailin kanssa on sujunut alusta asti upeasti. Olemme lähetelleet toistakymmentä pitkää sähköpostia ja pitäneet jo ensimmäisen puhelinpalaverin. Heille tämä kaikki on rutiinia, kun taas minä kaipaan vielä vinkkejä ja neuvoja, vaikka isot linjat ovatkin tuttuja.

Tärkeintä minulle eskaaderin järjestämisessä on läpinäkyvyys ja elämyksen järjestäminen kaikille lähtijöille. Tämän sorttiset lomat tuppaavat jäämään mieleen loppuelämän ajaksi. Kreikka on ulkomaanpurjehdukselle mainio kohde, sillä siellä ei tarvitse välittää vuorovesistä, navigointi on helppoa ja ruoka taivaallista. Turkoosia merta katsellessa mieli lepää ja seikkailu tuntuu paljon pidemmältä kuin vain viikon lomalta.

Huomenna pidämme eskaaderin ensimmäisen tapaamisen Pajasaaressa kuudelta illalla ja pääsen tapaamaan innostuneita päälliköitä ja förstejä. Toivottavasti mahdollisimman pian saamme auki myös gastipaikat, jotta tälle eskaaderille saadaan lihaa luiden ympärille. Jos kiinnostuit lähtemään gastiksi, voit tilata sähköpostitse ensimmäisenä infot gastipaikoista.

Eskaaderiterveisin
risteilyemäntä-Reetta