Meri-VHF-radiopuhelimen käyttäminen edellyttää Traficomin vaatimusten mukaisesti suoritetun Rannikkolaivurin radiotutkinnon.

Kurssi perustuu maailmanlaajuisesti käyttöönotettuun GMDSS-järjestelmään ja sisältää Traficomin tutkintovaatimusten mukaisen DSC-tietomäärän. Kurssilla tutustutaan viraston oppimateriaaliin ja valmistaudutaan melko vaativaan tutkintoon, joka järjestetään kunkin kurssin päätteeksi. Pätevyystodistus tunnetaan uudistusten myötä tätä nykyä nimellä Rannikkolaivurin radiotodistus (engl. Short Range Certificate, SRC).

VHF-radiopuhelimen hallussapitoon ja käyttöön on hankittava lupa. Laitteelle myönnettävä lupa on nimeltään Aluksen radiolupa, joka oikeuttaa käyttämään nimettyä radiopuhelinta nimetyssä aluksessa. Lupaa voi hakea vain sellainen omistaja, jolla on vähintään Rannikkolaivurin radiotodistus (tai aiemman käytännön mukainen Rajoitettu radiopuhelimenhoitajan pätevyystodistus). Lupaa haetaan Traficomilta ja siitä on maksettava vuosimaksu.

Rannikkolaivurin radiotodistus (SRC) tarvitaan myös, jos vuokraat VHF-radiopuhelimella varustetun veneen (asia kannattaa tarkistaa ja huomioida venevuokrauksen yhteydessä).

Kurssin tiedot:

  • Kurssi sisältää kaksi opetuskertaa (yhteensä 6h) ja tentin, joka järjestetään Pajasaaressa
  • Kurssin hinta 35€
  • Lataa materiaali Traficomin sivuilta
  • OHJEET TUTKINTOON OSALLISTUVALLE
  • Materiaalin voi tilata myös paperiversiona Traficomilta 15 € tai ostaa Pajasaaresta samaan hintaan ensimmäisellä kurssikerralla. 
  • Tenttiin osallistuvilla on oltava mukanaan passikuva ja kuvallinen henkilötodistus
  • Mallikoe löytyy Traficomin sivuilta
  • Traficom laskuttaa tenttimaksun erikseen osallistujilta (tutkintomaksu 45,30 € + todistusmaksu 43,75 €).

Seuraavan kurssin ajankohta:

Kurssi järjestetään tarpeen mukaan, kun ilmoittautuneita on riittävästi.

Seuraava kurssi toteutuu, koronatilanteen niin salliessa, luokkaopetuksena kahtena peräkkäisenä maanantaina huhtikuussa 2021.

Aikataulu:
12.4.2021 klo 18-21 – 1. luento – Pekka Salonen
19.4.2021 klo 18-21 – 2. luento – Pekka Salonen
26.4.2021 klo 18-21 – tentti – Kalle Antniemi

Lisätietoja :
Tommi Meriluoto
tommi@tans.fi

Tutkintojen vastaanottaja:
Kalle Antniemi
kalle.antniemi@tans.fi
Puh. 0400 358 511

Kurssien aikataulun ja yksityiskohdat näet alla olevasta kurssikalenterista.

Tulevia erikoiskursseja

Ilmoittaudu meri-VHF-kurssille

Korona-rajoitteiden vuoksi kurssin kokoa on pakko rajoittaa ja huhtikuun 2021 kurssi on täynnä. Ilmoittautuminen huhtikuun 2021 jälkeiselle kurssille avataan myöhemmin keväällä 2021. Seuraa nettisivuja ja some-kanavia.