Suomen laajat vesistöt antavat suomalaiselle erinomaiset mahdollisuudet liikkua ja virkistäytyä vesillä. Veneily on turvallista, kun tähän monipuoliseen ja verrattomaan harrastukseen liittyvät tiedot ja taidot ovat hallinnassa. Tämä pätee koko venekuntaan, olipa kyse sitten perheestä, kaveripiiristä tai työporukasta.

Suomessa laki ei vaadi veneajokorttia. Sääntöjen tuntemus silti edellytetään jokaiselta vesillä liikkujalta. Sitä mukaa kuin vesillä liikkujien määrä lisääntyy, vesiliikennesääntöjen, tietojen, taitojen ja osaamisen merkitys kasvaa.

Tampereen Navigaatioseuralla on kurssitarjontaa kaiken ikäisille. Kurssit kattavat laajasti vesillä tarvittavat tiedot, taidot ja valmiudet. Kursseille osallistuminen ei edellytä omaa venettä. Veneilykäytäntöön liittyviin kursseihin ja harjoituksiin käytetään seuran varta vasten varusteltua koulutusalusta.

Koulutus jakaantuu kolmeen ryhmään: laivuri-, veneily– ja erikoiskursseihin.

Erikoiskursseja järjestetään tarvittaessa, kun ryhmät tulevat täyteen. Erikoiskursseille kannattaa siis ilmoittautua mihin tahansa ajankohtaan. Informoimme ilmoittautuneita tulevista kursseista. Erikoiskursseja järjestetään myös syksyllä venepäällikkökurssin yhteydessä, jotta päällikkökurssin yhteydessä haettavaan kansainväliseen huviveneenkuljettajan kirjaan on mahdollista hankkia Euroopan sisävesiliikenteen kelpuutus eli I-merkintä.

Ajankohtaista koulutuksessa