Hätäraketteja ammutaan päällikkökurssin harjoituspäivänä

Tampereen Navigaatioseura ry:n järjestämällä venepäällikkökurssilla pidetään hätärakettien ampumisharjoitus lauantaina 19. elokuuta kello 13–14 välisenä aikana. Tällöin Näsijärven Pallosaaren lähistöllä ammutaan punaisia hätäraketteja ja poltetaan punaisia hätäsoihtuja harjoitustarkoituksessa.

Yleensä punainen hätäraketti tai -soihtu vesistön läheisyydessä on merkki vesilläliikkujan hätätilanteesta, jonka havaitsemisesta tulee aina viipymättä ilmoittaa yleiseen hätänumeroon. Yllämainittuna ajankohtana taivaalla mahdollisesti näkyvissä hätäraketeissa on kuitenkin kyse viranomaisten valvomasta hätarakettien ja -soihtujen ampumisharjoituksesta, ei oikeasta hätätilanteesta. Harjoitus suoritetaan tarkasti myönnetyn viranomaisluvan mukaisesti.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä poliisin, pelastuslaitoksen ja Pirkanmaan meripelastusseuran kanssa. Harjoitus on osa venepäällikkökurssia, joka tähtää Trafin myöntämän kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjan suorittamiseen. Tampereen Navigaatioseura ry on järjestänyt venepäällikkökurssin vuosittain vuodesta 1989 alkaen.