Ensimmäinen naisten veneilyilta

Seuran omat naisveneilykouluttajat järjestivät Tampereen Navigaatioseuran ensimmäisen naisten veneilyillan torstaina 18.5. Ilta oli jo ilmoittautumisvaiheessa suuri menestys, sillä paikat varattiin täyteen muutamassa tunnissa.

Illan tarkoituksena oli aktivoida vähäisellä veneilykokemuksella olevia naisia lähtemään vesille ja rohkaista heitä tarttumaan veneessä erilaisiin tehtäviin, myös ruoriin. Mitään ennakkotaitoja ei iltaan vaadittu ja ajatuksena olikin, että iltaan osallistuvat naiset olisivat ihan lähtötasolla, sillä illan aikana aloitettiin tutustuminen veneilyyn ihan alkeista alkaen turvallisesti ja rennossa ilmapiirissä. Mukana oli kaikenikäisiä naisia, joista osan aikaisempi veneilykokemus oli soutuveneestä ja osa oli taas harrastanut perheveneilyä useita vuosia tarttumatta varsinaisesti ruoriin lainkaan. Kaikkia heitä yhdisti kiinnostus veneilyä kohtaan.

Sää suosi harjoittelijoita. Tuuli oli lähes olematon ja lämpötilakin oli kivunnut yli 10 asteen. Vain aurinko jätti kunnolla näyttäytymättä.

Ennen vesillelähtöä käytiin läpi turvallisuusasiat, tarkistettiin moottorin öljyt ja käytiin päällisin puolin läpi koulutusvene Naviksen moottoria. Illan aikana harjoiteltiin veneilyn alkeita ja otettiin tuntumaa veneen ohjailuun. Ryhmä ajeli myös eri satamiin kokeilemaan veneen kääntymistä vähän ahtaammissa paikoissa ja testaamaan myös aisapaikkaan ajamista. Lisäksi käytiin läpi vesiturvallisuusasioita, kuten sitä, miten mies-yli-laidan tilantessa toimitaan. Ajon aikana tutustuttiin myös veneilyn yleisimpiin solmuihin. Illan aikana kouluttajat myös näyttivät erilaisia laituriinkiinnittäytymistekniikoita.

naistenilta_1

naistenilta_2

naistenilta_4

Kaikki osallistujat onnistuivat loistavasti ja saivat jo lyhyessä ajassa mukavasti rohkeutta ja itsevarmuutta veneilyyn. He tykkäsivät kovasti harjoituksista ja kokivat ne hyödyllisiksi ja mielenkiintoisiksi. Takaisin Pajasaaressa korkattiin vielä rantautumisskumpat onnistuneen illan kunniaksi ja käytiin läpi harjoitusten kokemuksia! Ilta oli täydellinen ja osallistujat kokivat opitun erittäin hyödylliseksi. Osalla taisi jopa syttyä pieni veneilykipinä, ja he kyselivät innokkaina Navigaatioseuran muusta veneilykoulutustarjonnasta.

Kiitos kaikille osallistujille! Pyrimme järjestämään uuden naisten veneilyillan pian. Jos olet kiinnostunut osallistumaan naisten veneilyiltaan, seuraa nettisivujamme ja Facebook-sivuamme, jossa ilmoitamme seuraavista tapahtumista.

Illan kouluttajina toimivat seuran veneilykouluttajat Jutta Vetter, Heidi Heino ja Hanna Kutschke.

Teksti: Hanna Kutschke ja Jutta Vetter
Kuvat: Jutta Vetter

Save

Save

Save

Save

Save

Save